بلاگ

همه چیز درباره سیروپ+تاریخچه و کاربرد

سیروپ و کاربردهای آن

درباره سیروپ؛ تاریخچه و کاربردها

سیروپ در فارسی به “شیره” معروف است. سیروپ در فرهنگ های مختلف در سراسر جهان تاریخچه طولانی دارد. گفته می شود اولین سیروپ ها توسط مصریان و رومیان از میوه ها و گیاهان مختلف تهیه شده. در روم باستان سیروپ های مبتنی بر عسل از محبوبیت های زیادی برخوردار بودند. با گذر زمان در قرون وسطی روش های تهیه سیروپ در سراسر اروپا گسترش یافت. در تولید سیروپ “قند” به عنوان یک عامل اصلی شناخته شد. محبوبیت سیروپ های طعم دار در دوران رنسانس افزایش یافت که برای تهیه بسیاری از نوشیدنی ها و دسرها از آن استفاده می شد. با گسترش صنعت قند و بهره برداری و کشت میوه های متنوع تر در پی رشد صنعت کشاورزی، تولید و مصرف سیروپ افزایش چشم گیری داشت.

 

تفاوت سیروپ و شربت

در تفاوت شربت و سیروپ باید گفت که غلظت در سیروپ بیشتر از شربت است و به همین دلیل قیمت بسیار بیشتری دارند. به همین دلیل کمتر در مصارف خانگی استفاده می شود. غلظت زیاد و حل شوندگی بیشتر سیروپ در نوشیدنی ها، مصرف آن را در تهیه انواع نوشیدنی در کافه ها به صرفه تر می کند.

 

برخی از انواع سیروپ

 

سیروپ ساده : این سیروپ با میکس مساوی از آب و قند تهیه می شود و به عنوان شیرین کننده در نوشیدنی ها و دسرها استفاده می شود. می توان در فرآیند تهیه سیروپ ساده از اسانس یا طعم دهنده استفاده کرد تا طعم مورد نظر را بدست آورد. این طعم دهنده ها انواع مختلفی نظیر دارچین، وانیل، نارگیل و … را شامل می شوند.

 

سیروپ افرا (میپل /maple ) : سیروپ افرا در آمریکای شمالی بسیار محبوب است و گفته می شود اولین بار در همین قاره توسط بومیان ساخته شده. میپل سیروپ از شیره درخت افرا بدست می آید در تهیه انواع دسرها مانند وافل، پنکیک و حتی در برخی غذاها استفاده می شود. از این رو در کافه ها بسیار استفاده دارد. سیروپ افرا طعمی گرم و شیرین به نوشیدنی یا دسر شما اضافه می کند. یکی از ویژگی های مهم این سیروپ طبیعی بودن آن است که به عنوان جایگزین برای قند و شکر انتخاب بسیار مناسبی‌ست.

 

سیروپ ذرت : سیروپ ذرت از نشاسته ذرت تهیه می شود و حاوی مقادیر زیادی گلوکز است. از این سیروپ در صنعت شیرینی پزی استفاده می شود. سیروپ ذرت نسبت به سیروپ ساده رقیق تر است و بافت نرم تری دارد. کاربرد دیگر سیروپ ذرت در صنعت شیرینی پزی خاصیت حجم دهندگی آن است. سازمان غذا و داروی آمریکا مصرف کورن سیروپ را برای سلامتی مضر دانسته و اعلام کرده سیروپ ذرت می تواند عامل ابتلا به سکته قلبی و دیابت باشد.

 

کاربرد سیروپ 

دامنه کاربرد سیروپ ها بسیار وسیع است. سیروپ در پخت و پز، صنعت نان، صنعت شیرینی و تهیه نوشیدنی ها استفاده گسترده ای دارند. سیروپ در تهیه نوشیدنی ها به عنوان شیرین کننده و طعم دهنده کاربرد فراوانی دارند. ترکیب سیروپ با قهوه، چای و ماکتیل ها طعم های بی نظیری بوجود می آورد. سیروپ به عنوان طعم دهنده در تهیه دسرها، کیک ها و حتی بستنی ها نقش بسیار مهمی ایفا می کند. سیروپ ها در تهیه انواع شیرینی‌جات نظیر پنکیک، وافل و دیگر دسرها به عنوان مواد اولیه و به عنوان تاپینگ استفاده می شوند. سیروپ ها در صنایع غذایی نظیر مرباها و نوشیدنی های طعم دار شرکتی استفاده می شود. امروزه استفاده از سیروپ های دست ساز به علت دقت در سلامت مواد تشکیل دهنده طرفداران بیشتری نسبت به نمونه های شرکتی پیدا کرده است. از طرفی نحوه تهیه این سیروپ ها به عنوان یک تخصص مهم در میان بارمن ها شناخته می شود که می تواند درآمد قابل توجهی برایشان در بیزینس نوشیدنی و کافه به همراه بیاورد.

سیروپ و قهوه

در نوشیدنی های گرم مثل قهوه، سیروپ ها به عنوان یک شیرین کننده طبیعی می تواند طعم بی نظیری خلق کند. سیروپ مناسب قهوه، لاته، موکا و … انواع مختلفی دارد که می توان از سیروپ وانیل، فندق یا کارامل نام برد. به عنوان مثال قهوه آمریکانو، که اگر با دان قهوه دارک رست تهیه شود، می توان با یک سیروپ دست ساز، تلخی شدید آن را تعدیل کرد. استفاده از سیروپ های میوه ای برای قهوه توصیه نمی شود.

جمع بندی آشنایی با سیروپ؛ طعم دهنده معجزه‌گر

در این مقاله سعی مختصرا در مورد سیروپ از ابداع تا امروز، کاربرد و انواع آن با شما مخاطبین قهوه دون صحبت کردیم. در ادامه با مقالات تکمیلی در مورد انواع سیروپ و بهترین برندهای سیروپ با شما خواهیم بود. در قسمت دیدگاه ها محبوب ترین سیروپ خود را به ما و مخاطبین قهوه دون معرفی کنید.

 

 

 

 

قهوه دون؛ مرجع تخصصی آموزش، مشاوره و خرید قهوه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *